Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J57a32n 27R73á59ž

4. 2. 2016 18:41

Musím s Vámi s velkým váháním souhlasit.

Pojistný trh se zaplnil prodavači pojistek, kteří mají na vizitce napsáno "pojišťovací makléř" , ale o tom, jaká je náplň práce kvalifikovaného kvalitního makléře, nemají potuchy.

Mimochodem: Když jsme potřebovali před časem posílit tým o kvalitní makléře, tak se hlásilo mnoho uchazečů, ale z nich jen jeden měl ponětí, jak s klientem pracuje risk manager - pojišťovací makléř. Zbytek byli bývalí, či současní agenti pojišťoven, vycvičení pojišťovnami nabízet jen a pouze pro pojišťovnu, a tedy i pro ně, lukrativní pojistné produkty Čili pro kvalitní makléřskou společnost, naprosto nepoužitelní!

2 0
možnosti

Pane Orawski, prosím, nelžete! Pracuji jako PPZ pro makléře již spoustu let a různých druhů pojištění odpovědnosti jsem doporučil a uzavřel bezpočet! To, co zde tvrdíte, je onen známý princip kolektivní viny a předjímání, že každý makléř je zloděj a zločinec poškozující klienty.

Naproti tomu jakousi Klubovou pojišťovnu opravdu neznám a nikdy jsem o ní neslyšel. Z tohoto důvodu bych ji ani žádnému klientovi s klidným svědomím nedoporučil. Navíc je o výhradních zprostředkovatelích pojišťoven známo, že to nejsou žádní poradci, ale pouze prodejci produktů jedné pojišťovny, kteří často svůj vlastní produkt znají hůře, než vámi zmiňovaní makléři a jejich PPZ!

1 2
možnosti
Foto

Dobrý den. Děkuji za reakci. Z toho, že takhle myslíte na své klienty, mám samozřejmě radost. Bohužel trh s pojištěním funguje přesně tak, jak jsem se snažil popsat. Každý čtenář má asi svou zkušenost s tím, zda mu jeho „pojišťovák“ pojištění odpovědnosti nabídl, případně zda mu vysvětlil, jak je důležité.

Pokud jde o PRVNÍ KLUBOVOU pojišťovnu, má ta neznalost svůj důvod. Zaprvé jde o pojišťovnu novou, zatím fungující v pilotním provozu. A zadruhé používá úplně jiný model (peer-to-peer), který pro makléře není zajímavý. O to zajímavější ale může být pro klienty.

2 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Celý svůj profesní život jsem pracoval v pojišťovnách, nyní vedu PRVNÍ KLUBOVOU pojišťovnu. Měl jsem možnost sledovat, jak se vyvíjí pojišťovací trh a jaké má jeho nastavení důsledky pro zákazníky. Na blogu se věnuji některým aspektům pojišťovnictví. Doufám, že tím pomohu přispět ke zvýšení povědomí o tom, na co je dobré při uzavírání pojistek myslet.

Seznam rubrik